Wednesday 12 August 2020

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Tο cloud computing θα συμβάλει στην αλλαγή της εμπειρίας των καταναλωτών. Καθώς θα εξελίσσεται, θα αναμειχθεί με άλλες νέες smart τεχνολογίες δημιουργώντας έτσι καινούργιες διαστάσεις στο customer experience.

 

Η υιοθέτηση του cloud απο τις επιχειρήσεις αλλαξε ραγδαία τον τρόπο λειτουργίας τους. Ενώ παλιότερα όλες οι επιχειρήσεις έτρεχαν τις διάφορες εφαρμογές τους απο έναν τοπικό σέρβερ που βρισκόταν κατά πασα πιθανότητα στις εγκαταστάσεις τις εταιρίας, πλέον μπορούν να έχουν πρόσβαση στις λειτουργίες απο οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη, απλά με μια σύνδεση ίντερνετ.

Μερικά απο τα πλεονεκτήματα του cloud παρούσα στιγμή είναι τα εξής:

 1. Η μείωση του κόστους συντήρησης των συστημάτων ΙΤ. Εφόσον η συντήρηση γίνεται κεντρικά απο τον πάροχο της υπηρεσίας, μειώνεται η ανάγκη για αντίστοιχες θέσεις εργασίας στην εταιρία και άρα το μισθολογικό κόστος.
 2. Ευελιξία στις αλλαγές. Συχνά οι εταιρίες έχουν ανάγκη για κλιμάκωση ή αποκλιμάκωση του μεγέθους των εργασιών, ανάλογα με το επιχειρηματικό πλάνο. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι ευκολότερη η μετάβαση απο ένα πρόγραμμα σε ένα άλλο μέσω ενός παρόχου που θα αναλάβει τη δουλειά ο ίδιος, παρά μια πολυέξοδη επένδυση σε εξοπλισμό.
 3. Προστασία βάσης δεδομένων. Η προστασία των δεδομένων είτε απο καταστροφή λόγω ηλεκτρονικού προβλήματος ή ακόμα και λόγω φυσικών καταστροφών μπορεί να επιτευχθεί με μια λύση cloud. Το ίδιο ισχύει και για την ασφάλεια των δεδομένων, έναν τομέα που αποτελεί προτεραιότητα για τους παρόχους.
 4. Ευκολία στην κοινή χρήση αρχείων. Οσοι εργάζονται σε ενα κοινό πρότζεκτ απο πολλές διαφορετικές τοποθεσίες, έχουν την ικανότητα να μοιράζονται τα ίδια κοινά αρχεία σε πραγματικό χρόνο αλλα και να έχουν τη δυνατότητα για διαβαθμισμένη πρόσβαση.
 5. Αυτόματη αναβάθμιση των συστημάτων. Οι πάροχοι αναβαθμίζουν συνεχώς τα συστήματά τους με τις τελευταίες εξελίξεις τις τεχνολογίας είτε σε λογισμικό είτε σε υλικό και έτσι οι χρήστες απολαμβάνουν άμεσα τις πιο πρόσφατες αναβαθμίσεις.

 Το Google Cloud είναι η καλύτερη επιλογή ολοκληρωμένων υπηρεσιών cloud που χρησιμοποιούν οι προγραμματιστές και οι επαγγελματίες της πληροφορικής για τη δημιουργία, την ανάπτυξη και τη διαχείριση εφαρμογών μέσω του παγκόσμιου δικτύου δεδομένων της Google. Στην Ελλάδα ο main partner της Google για το Cloud είναι η Cloudevo. Μέσω του Google Cloud και της Cloudevo η αξιοπιστία των έργων μεγάλης κλίμακας είναι εγγυημένη. 

Οι τάσεις του cloud computing φανερώνουν σε ποιους τομείς θα κινηθεί το μέλλον η εξέλιξη των εφαρμογών.

Οι υβριδικές λύσεις βρίσκονται σε άνοδο. Με αυτόν τον τρόπο οι χρήστες απολαμβάνουν τα οφέλη των ιδιωτικών σύννεφων και των δημόσιων ταυτόχρονα.

Η τεχνολογία ανοιχτού κώδικα, η τεχνολογία δηλαδή που επιτρέπει στους χρήστες την διαλειτουργικότητα (interoperation), θα γίνει περισσότερο διαδεδομένη.

Θα αυξηθεί η ζήτηση για εργαζόμενους με γνώσεις και δεξιότητες σχετικές με το cloud computing. Τέτοιες δεξιότητες περιλαμβάνουν τη γνώση API, γνώση για πρακτικές data integration , αυτοματοποίηση και άλλες.

Ιδιαίτερο βάρος θα δωθεί στην ασφάλεια. Ειδικά εφόσον πλέον οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν ένα μείγμα από ιδιωτικό και δημόσιο cloud καθώς και τοπικά μέσα, ο αριθμός των παρόχων αυξάνεται με αποτέλεσμα να μειώνεται η δυνατότητα καλής διαχείρισης και διασφάλισης του ελέγχου.

Τέλος, το cloud computing θα συμβάλει στην αλλαγή της εμπειρίας των καταναλωτών. Καθώς θα εξελίσσεται, θα αναμειχθεί με άλλες νέες smart τεχνολογίες δημιουργώντας έτσι καινούργιες διαστάσεις στο customer experience. Όταν θα συνδυάζεται και με τεχνητή νοημοσύνη, analytics και internet of things θα αλλάζει τον τρόπο που οι καταναλωτές αλληλεπιδρούν με τα brands.

 

 

Βρίσκεστε :

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ ΜΑΣ

ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

 • Γενικός Σκοπός του Μαθήματος (22243)

      Γενικός σκοπός του μαθήματος είναι η παροχή δυνατότητας εμπλοκής των μαθητών/τριών σε μια γενικώς δημιουργική και καινοτόμο διαδικασία μέσα από την οποία θα αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις, δεξιότητες και στάσεις, ανεξάρτητα από το φύλο, την καταγωγή και το θρήσκευμα,για να σχεδιάσουν και να...

  Read more: Γενικός...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ

 • Ορίστηκε ο διαιτητής στο Αραράτ – Ομόνοια!

  ΠΟΛΙΤΗΣ Aug 12, 2020 | 06:38 am

  Ο Σεμπάστιαν Κολτέσκου από την Ρουμανία θα είναι ο διαιτητής στον αγώνα της Ομόνοιας απέναντι στην Αραράτ Αρμενίας σε παιχνίδι που θα διεξαχθεί στα πλαίσια του α’ προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ την ερχόμενη Τετάρτη στο[…]

  Read more...
 • Ο σωστός τρόπος για να καθαρίσετε τον φούρνο μικροκυμάτων

  ΠΟΛΙΤΗΣ Aug 12, 2020 | 06:36 am

  Εάν ο φούρνος μικροκυμάτων σας εκπέμπει δυσάρεστες οσμές και είναι γεμάτος με πιτσιλιές από διάφορα φαγητά που ζεστάνατε, τότε ήρθε η ώρα να τον καθαρίσετε σωστά. Τι θα χρειαστείτε Ένα μεσαίου μεγέθους μπολ, ασφαλές για χρήση σε φούρνο μικροκυμάτων (πρέπει[…]

  Read more...
 • Κατεχόμενα: Μπαίνουν σε «προεκλογική περίοδο»

  ΠΟΛΙΤΗΣ Aug 12, 2020 | 06:36 am

  Στην τελική ευθεία για την «εκλογική» αναμέτρηση της 11ης Οκτωβρίου μπαίνουν από σήμερα στα κατεχόμενα, σε μια «προεκλογική» που θα έχει ένταση και μεγάλα στοιχήματα για τους υποψήφιους, καθώς οι Τ/Κ αναλυτές τη θεωρούν άκρως σημαντική

  Read more...
 • Καμπανάκι για άφιξη φορ! – ΓΗΠΕΔΟ

  ΠΟΛΙΤΗΣ Aug 12, 2020 | 06:26 am

  «Ενδιαφέρον για Κατσαράβα». Μια φράση που έχει γραφτεί και έχει ειπωθεί δεκάδες φορές τόσο κατά το περσινό όσο και κατά το φετινό καλοκαίρι. Επαναλήφθηκε χθες, μόνο που αυτή τη φορά φαίνεται να υπάρχει μια διαφορά. Παρότι από την Ανόρθωση τονίζουν πως εξακολουθούν[…]

  Read more...
 • Παρουσίαση Βιβλίου: Amir’s Blue Elephant

  ΠΟΛΙΤΗΣ Aug 12, 2020 | 06:25 am

  Η δημοσιογράφος, συγγραφέας και ανθρωπίστρια Melissa Hekkers, σε συνεργασία με το UNCHR Κύπρου, την CARITAS Κύπρου, της UNESCO Κύπρου και με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Λευκωσίας (UNIC), θα παρουσιάσει το βιβλίο της Amir’s Blue Elephant από τις Εκδόσεις Αρμίδα, στις[…]

  Read more...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ