Monday 1 June 2020

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Tο cloud computing θα συμβάλει στην αλλαγή της εμπειρίας των καταναλωτών. Καθώς θα εξελίσσεται, θα αναμειχθεί με άλλες νέες smart τεχνολογίες δημιουργώντας έτσι καινούργιες διαστάσεις στο customer experience.

 

Η υιοθέτηση του cloud απο τις επιχειρήσεις αλλαξε ραγδαία τον τρόπο λειτουργίας τους. Ενώ παλιότερα όλες οι επιχειρήσεις έτρεχαν τις διάφορες εφαρμογές τους απο έναν τοπικό σέρβερ που βρισκόταν κατά πασα πιθανότητα στις εγκαταστάσεις τις εταιρίας, πλέον μπορούν να έχουν πρόσβαση στις λειτουργίες απο οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη, απλά με μια σύνδεση ίντερνετ.

Μερικά απο τα πλεονεκτήματα του cloud παρούσα στιγμή είναι τα εξής:

 1. Η μείωση του κόστους συντήρησης των συστημάτων ΙΤ. Εφόσον η συντήρηση γίνεται κεντρικά απο τον πάροχο της υπηρεσίας, μειώνεται η ανάγκη για αντίστοιχες θέσεις εργασίας στην εταιρία και άρα το μισθολογικό κόστος.
 2. Ευελιξία στις αλλαγές. Συχνά οι εταιρίες έχουν ανάγκη για κλιμάκωση ή αποκλιμάκωση του μεγέθους των εργασιών, ανάλογα με το επιχειρηματικό πλάνο. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι ευκολότερη η μετάβαση απο ένα πρόγραμμα σε ένα άλλο μέσω ενός παρόχου που θα αναλάβει τη δουλειά ο ίδιος, παρά μια πολυέξοδη επένδυση σε εξοπλισμό.
 3. Προστασία βάσης δεδομένων. Η προστασία των δεδομένων είτε απο καταστροφή λόγω ηλεκτρονικού προβλήματος ή ακόμα και λόγω φυσικών καταστροφών μπορεί να επιτευχθεί με μια λύση cloud. Το ίδιο ισχύει και για την ασφάλεια των δεδομένων, έναν τομέα που αποτελεί προτεραιότητα για τους παρόχους.
 4. Ευκολία στην κοινή χρήση αρχείων. Οσοι εργάζονται σε ενα κοινό πρότζεκτ απο πολλές διαφορετικές τοποθεσίες, έχουν την ικανότητα να μοιράζονται τα ίδια κοινά αρχεία σε πραγματικό χρόνο αλλα και να έχουν τη δυνατότητα για διαβαθμισμένη πρόσβαση.
 5. Αυτόματη αναβάθμιση των συστημάτων. Οι πάροχοι αναβαθμίζουν συνεχώς τα συστήματά τους με τις τελευταίες εξελίξεις τις τεχνολογίας είτε σε λογισμικό είτε σε υλικό και έτσι οι χρήστες απολαμβάνουν άμεσα τις πιο πρόσφατες αναβαθμίσεις.

 Το Google Cloud είναι η καλύτερη επιλογή ολοκληρωμένων υπηρεσιών cloud που χρησιμοποιούν οι προγραμματιστές και οι επαγγελματίες της πληροφορικής για τη δημιουργία, την ανάπτυξη και τη διαχείριση εφαρμογών μέσω του παγκόσμιου δικτύου δεδομένων της Google. Στην Ελλάδα ο main partner της Google για το Cloud είναι η Cloudevo. Μέσω του Google Cloud και της Cloudevo η αξιοπιστία των έργων μεγάλης κλίμακας είναι εγγυημένη. 

Οι τάσεις του cloud computing φανερώνουν σε ποιους τομείς θα κινηθεί το μέλλον η εξέλιξη των εφαρμογών.

Οι υβριδικές λύσεις βρίσκονται σε άνοδο. Με αυτόν τον τρόπο οι χρήστες απολαμβάνουν τα οφέλη των ιδιωτικών σύννεφων και των δημόσιων ταυτόχρονα.

Η τεχνολογία ανοιχτού κώδικα, η τεχνολογία δηλαδή που επιτρέπει στους χρήστες την διαλειτουργικότητα (interoperation), θα γίνει περισσότερο διαδεδομένη.

Θα αυξηθεί η ζήτηση για εργαζόμενους με γνώσεις και δεξιότητες σχετικές με το cloud computing. Τέτοιες δεξιότητες περιλαμβάνουν τη γνώση API, γνώση για πρακτικές data integration , αυτοματοποίηση και άλλες.

Ιδιαίτερο βάρος θα δωθεί στην ασφάλεια. Ειδικά εφόσον πλέον οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν ένα μείγμα από ιδιωτικό και δημόσιο cloud καθώς και τοπικά μέσα, ο αριθμός των παρόχων αυξάνεται με αποτέλεσμα να μειώνεται η δυνατότητα καλής διαχείρισης και διασφάλισης του ελέγχου.

Τέλος, το cloud computing θα συμβάλει στην αλλαγή της εμπειρίας των καταναλωτών. Καθώς θα εξελίσσεται, θα αναμειχθεί με άλλες νέες smart τεχνολογίες δημιουργώντας έτσι καινούργιες διαστάσεις στο customer experience. Όταν θα συνδυάζεται και με τεχνητή νοημοσύνη, analytics και internet of things θα αλλάζει τον τρόπο που οι καταναλωτές αλληλεπιδρούν με τα brands.

 

 

Βρίσκεστε :

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ ΜΑΣ

ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

 • Γενικός Σκοπός του Μαθήματος (20079)

      Γενικός σκοπός του μαθήματος είναι η παροχή δυνατότητας εμπλοκής των μαθητών/τριών σε μια γενικώς δημιουργική και καινοτόμο διαδικασία μέσα από την οποία θα αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις, δεξιότητες και στάσεις, ανεξάρτητα από το φύλο, την καταγωγή και το θρήσκευμα,για να σχεδιάσουν και να...

  Read more: Γενικός...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ

 • Κινδυνεύει με κλείσιμο το Μουσείο Παραμυθιού

  ΠΟΛΙΤΗΣ Jun 1, 2020 | 14:10 pm

  Το ενδεχόμενο να κλείσει οριστικά τις πόρτες του ανακοίνωσε σήμερα για το Μουσείο Παραμυθιού η ιδρύτρια και διευθύντριά του, Βίκυ Μπαλωμένου. “Μετά από τρία χρόνια λειτουργίας, το «Μουσείο Παραμυθιού» ενδέχεται να κλείσει οριστικά τις πόρτες του” αναφέρεται σε ανάρτηση της[…]

  Read more...
 • Το… στοιχειωμένο ρεκόρ που ο κυνηγά ο Αντετοκούνμπο

  ΠΟΛΙΤΗΣ Jun 1, 2020 | 14:04 pm

  «Η κλεψύδρα αδειάζει» και τα πάντα σηματοδοτούν ότι το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου είναι έτοιμο για επανεκκίνηση! Το NBA αναμένεται την προσεχή Πέμπτη (4/6) να εγκρίνει ένα σχέδιο επανέναρξης της σεζόν, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για[…]

  Read more...
 • Κίπρις: Ξένοι αγοράζουν ακίνητα στα κατεχόμενα

  ΠΟΛΙΤΗΣ Jun 1, 2020 | 13:57 pm

  Η κατάσταση των δημοσίων οικονομικών, είπε ο κ. Τατάρ, είναι πολύ καλύτερη από ό,τι υπολογίζεται και λόγω της βοήθειας από την Τουρκία, θα μπορεί να γίνεται δανεισμός σε πιο υγιείς συνθήκες.

  Read more...
 • O επιθετικός των 15.000 ευρώ στον Απόλλωνα

  ΠΟΛΙΤΗΣ Jun 1, 2020 | 13:46 pm

  O Mπαγκαλί Ντάμπο αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα του στον Απόλλωνα και από το Αζερμπαϊτζάν αποκαλύπτουν λεπτομέρειες της συμφωνίας του ποδοσφαιριστή με την ομάδα της Λεμεσού. Σύμφωνα με την sportline.az ο Νταμπό θα βάλει υπογραφή σε[…]

  Read more...
 • Περαιτέρω χαλαρώσεις σε Αυστραλία- Φιλιππίνες

  ΠΟΛΙΤΗΣ Jun 1, 2020 | 13:40 pm

  Αρκετές πολιτείες της Αυστραλίας χαλάρωσαν περαιτέρω σήμερα τους περιορισμούς κοινωνικής αποστασιοποίησης, επιτρέποντας στα εστιατόρια να υποδέχονται περισσότερους πελάτες και στα δημόσια αξιοθέατα να ανοίξουν και πάλι.

  Read more...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ